Teun begon zijn loopbaan als BBL-student bij Borrenbergs Bouwbedrijf

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 08:49

Teun Zwegers startte zijn loopbaan bij Borrenbergs Bouwbedrijf. Als BBL-student volgde hij één dag in de week de opleiding tot Timmerman niveau 2, de overige dagen deed hij praktijkervaring op bij het bouwbedrijf. Inmiddels heeft hij de opleiding Assistent Uitvoerder niveau 4 afgerond en is hij gestart aan zijn bouwopleiding bij de KOB. Met behulp van Borrenbergs Bouwbedrijf heeft hij de afgelopen jaren deze stappen kunnen maken. In dit artikel vertelt hij er graag meer over. 

 

Wie is Teun?

"Ik ben Teun Zwegers, 24 jaar, en geboren & getogen in Luyksgestel. Ik ben sinds 2014 werkzaam bij Borrenbergs Bouwbedrijf. Ik begon als BBL-leerling Timmerman niveau 2. Vervolgens ben ik van niveau 2 doorgestroomd naar Timmerman niveau 3 en uiteindelijk heb ik de opleiding Assistent Uitvoerder (niveau 4) afgerond. Sinds een jaar ben ik de KOB gaan doen. Hierbij stond het eerste jaar in het teken van Opdrachtverwerving & Calculatie. Inmiddels zit ik in het tweede jaar. Hierbij richt ik me op de onderdelen Werkvoorbereiding & Uitvoering. Wanneer ik deze onderdelen heb afgerond zou ik door kunnen gaan voor de deelopleiding Aannemer."

Je werkt al sinds 2014 bij Borrenbergs Bouwbedrijf, hoe ben je hier terecht gekomen?

"Ik wist al heel vroeg dat ik iets met mijn handen wilde gaan doen, eigenlijk al sinds groep 8 van de basisschool. Ik had de cijfers om VMBO-T te gaan doen, maar ik koos toch voor Basis/Kader. Ik wist al dat ik de bouw in wilde en bij Basis/Kader bieden ze veel praktijkonderwijs aan. Ik heb een aantal stages gelopen. Eén bedrijf bood me een BBL-werkplek aan, maar in die tijd was het erg rustig in de bouw. Op het laatste moment gaven zij aan dat er geen ruimte meer was."

"Toen heb ik de keuze gemaakt om een BOL-opleiding te volgen. Na een half jaar belde Jacky (mede-eigenaar) mij op: ‘Als je wilt, kun je maandag beginnen’. Ik ben direct geswitcht van BOL naar BBL en nu sta ik hier."

 

Waarom heb je voor dit leerwerktraject gekozen?

"Ik wist dat ik iets met mijn handen wilde gaan doen en ik vond BBL een hele goede oplossing. Eén dag in de week naar school en drie á vier dagen werken. Dat is voor mij ideaal. Ik ben niet die jongen die vijf dagen in de week in de schoolbanken kan zitten, want daar word ik niet gelukkig van."

 

Sta je nog steeds achter deze keuze?

"Ja, je moet toch leren in de praktijk. Het is heel goed dat je wat theorie hebt, maar ik vind dat je het in de praktijk pas écht leert. Ook de bouw vernieuwt snel en dit neem je op de bouwplaats sneller mee. Werken in de bouw kan soms zwaar zijn, maar ik vind het leuk. En je doet het toch voor jezelf."

 

Teun geeft aan dat werken in de bouw zijn passie is. In deze branche wil hij zo lang als hij kan functioneren. Hij hoopt door zijn verhaal te delen andere jongeren te inspireren om hetzelfde te doen. Borrenbergs Bouwbedrijf staat er voor open om ook deze jongeren de kans te geven zich te laten opleiden door hun vakspecialisten.

 

Benieuwd naar de rest van Teuns verhaal?

Houd onze kanalen in de gaten voor het vervolg!