Teun zit in de laatste fase van zijn bouwopleiding, maar waar ziet hij zichzelf over vijf jaar?

Gepubliceerd op 2 februari 2022 om 12:03

De afgelopen tijd zijn we veel te weten gekomen over Teun. Over hoe hij zijn loopbaan gestart is, waar hij op dit moment aan werkt en wat werken bij Borrenbergs zo leuk maakt. Maar wat zegt de toekomst? Waar staat Teun over vijf jaar? Hij vertelt het uitgebreid in dit artikel.

 

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

“Ik denk dat ik over vijf jaar nog steeds aan het timmeren ben en hopelijk wat meer leerlingen mag begeleiden. Ik zou uiteindelijk wel graag op kantoor willen zitten, maar daar heb ik op dit moment nog niet de leeftijd voor. Ik wil nu eerst praktijkervaring op doen, zodat ik deze kennis later kan gebruiken op kantoor.”

Hoe vind je dat Borrenbergs jouw hierbij helpt?

“Zeker goed, maar je moet het vooral zelf doen. Ik heb altijd bij een leermeester gestaan; zij leren mij het vak, maar weten niet altijd hoe het er op school aan toe gaat. Dit moet je dus zelf oppakken. En eerlijk gezegd zou ik niet anders willen.”

“Toen ik begon waren er twee leermeesters: Ger & Toon. Toon was timmerman en Ger werkte in de werkplaats. Overdag leerde ik van Toon het vak en in de avond mocht ik naar de werkplaats om mijn cijfers naar school te sturen. Zij hebben het goed gedaan voor mij. Daarom ben ik nu ook zelf leermeester geworden, ik wil het ook goed doen voor mijn leerlingen.”

Wat vind jij de sterke punten van Borrenbergs als werkgever?

“Het is allemaal goed geregeld! Je wordt goed geholpen, je hebt een fijne bus en er is goed gereedschap. En als er wat kapot is zorgen ze meteen dat het gemaakt wordt of dat er wat nieuws besteld wordt.”

“Daarnaast ze zijn heel flexibel. Als je meldt dat je een dag niet vooruit kan, kun je altijd ergens anders aan de slag. Het is heel afwisselend werk en ik hoop dat dat ook zo blijft.”

Wat is het verschil met Teun in 2014 en Teun nu?

“Toen was ik nog de jongen die volgde en leerde. Nu trek ik de kar. Ik ben verantwoordelijk voor bepaalde karweien en ik moet ervoor zorgen dat deze op tijd afgerond zijn. Ik heb hier veel geleerd. Ik werk met fijne mensen en ik leer iedere dag bij. Het is gewoon een fijne club!”

 

Alle artikelen over Teuns leer-/werktraject nog eens nalezen?