Werken bij Borrenbergs Bouwbedrijf; Teun vertelt wat daar zo leuk aan is!

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 15:46

Teun startte in 2014 zijn loopbaan als leer-/werkstudent bij Borrenbergs Bouwbedrijf. De afgelopen acht jaar heeft hij mooie projecten mogen maken en veel kunnen leren. Dit heeft hij mede te danken aan zijn eigen inzet. In dit artikel vertelt hij wat werken (en leren) bij Borrenbergs zo leuk maakt.

 

Hoe ziet een dag als timmerman bij Borrenbergs Bouwbedrijf eruit?

“Mijn planning ziet er als volgt uit; rond half zeven kom ik aan op de werkplaats. Dan doen we de laatste spullen in de bus laden en drinken we een kop koffie. Vanaf half acht beginnen we, op locatie, aan onze werkzaamheden. Dit doen we tot de eerste pauze. Deze is van negen uur tot kwart over negen.”

“Vervolgens werken we door tot half een. We lunchen tot één uur en werken door kwart over vier. Tussendoor, vaak om drie uur, hebben we nog een korte pauze om wat te drinken. Het is een vrij vaste planning, maar de projecten waar we aan mogen werken zijn iedere dag anders.“

Aan wat voor projecten mogen we dan denken?

“Ik heb veel projecten mogen doen. In Arendonk hebben we bijvoorbeeld een aantal appartementen gebouwd voor Schipvast. Daar hebben we veel werk gestopt in het monteren van betonnen balken. De uitvoerder van dat project had net een operatie gehad en kon daarom niet werken. Daardoor werd ik het aanspreekpunt. Samen met een Zzp’er hebben we de gehele kelder met betonnen balken betimmerd? Dat is ook het moment geweest dat ik voor mezelf had besloten om door te groeien.”

“Borrenbergs gaf mij de kans om een leermeestercursus te volgen. Deze heb ik inmiddels afgerond en ik mag mezelf dan ook leermeester noemen. Als leermeester mag je samen met een leerling projecten uitvoeren. Ik vind het leuk om een leerling hierbij te helpen en aan te sturen. Kort geleden volgde ik hetzelfde traject als deze leerling, dus het zit nog vers in mijn hoofd. Hierdoor kan ik de leerling helpen bij schoolopdrachten en kan ik beter aansturing geven.”

Wat maakt het werken bij Borrenbergs zo leuk?

“Jongeren kunnen hier alle kanten op. Je krijgt de mogelijkheid om meerdere functies te proberen. Als je liever in de werkplaats zou willen werken, mag je altijd kijken of dat wat voor je is.”

“Daarnaast is er een leuke sfeer. Ik heb fijne collega’s en het is voor mij dichtbij. Het is voor mij maar twee minuten fietsen en ik ben thuis. Daarnaast worden ook regelmatig personeelsuitjes georganiseerd. Meestal krijgen we dan een rondleiding bij een fabriek, hebben we een gezamenlijke activiteit en sluiten we af met een feestavond tot in de late uurtjes (…).”

 

Net als Teun werken bij een Brabants familiebedrijf waar hard gewerkt, maar ook met plezier gewerkt wordt? We zijn nog op zoek naar nieuwe krachten in ons team! Bekijk onze vacatures hier.

De andere artikelen teruglezen?