Blog

Bouwen met techniek en één team: De passie van projectleider Lex Kuijken

Lex Kuijken heeft bij verschillende bedrijven gewerkt, maar hij is er zeker van dat hij blij wordt van techniek en de bouw. Dit heeft hij beide gevonden in zijn huidige functie. Hij is verantwoordelijk voor een aantal projecten. Bij deze projecten doet hij vrijwel de gehele voorbereiding, inkoop en controles. Eigenlijk is hij de hele dag in de weer met alles rondom een bouwproject. Wij zijn benieuwd waarom hij het zo naar zijn zin heeft Borrenbergs Bouwbedrijf BV.

Lees meer »

Renovaties en onderhoud, dagelijkse kost voor projectleider Lambert Ooms

Lambert Ooms werkt al zo een 45 jaar bij Borrenbergs Bouwbedrijf. Als jongen van 15 jaar heeft hij gesolliciteerd bij Borrenbergs Bouwbedrijf omdat hij timmerman wilde worden. Inmiddels is hij doorgegroeid tot projectleider bij de kazerne terreinen waar we renovaties en onderhoud uitvoeren. Een andere tak van sport en volgens Lambert echt zijn ding.

Lees meer »

Technisch moeilijke projecten zorgen voor wrijving, maar wrijving zorgt voor glans.

Borrenbergs Bouwbedrijf heeft al meerdere projecten mogen realiseren voor Ralph van Hoorn (Van Hoorn Carbide). In eerste instantie voor een woning, hierna volgde ook een uitbouw aan het bedrijfspand van Van Hoorn Carbide. De projecten brachten verschillende technische uitdagingen met zich mee, maar samen zijn alle projecten tot een mooi eindresultaat gebracht. Ralph is gevraagd over zijn ervaringen met Borrenbergs Bouwbedrijf.

Lees meer »

Metselen eentonig? Zeker niet! Tommy vertelt je waarom.

Al 19 jaar is Tommy Weber metselaar bij Borrenbergs Bouwbedrijf. Hij is hier op zijn zestiende begonnen en is daarna nooit meer weggegaan. Hij kan je alle ins & outs over het bedrijf vertellen, maar in deze blog vertelt hij met name wie hij is en waarom hij bij Borrenbergs Bouwbedrijf zo op zijn plek zit.

Lees meer »

Guus Schippers over project de Snor in Bergeijk

De samenwerking tussen SchipVast en Borrenbergs Bouwbedrijf gaat jaren terug. SchipVast, onderdeel van The Schippers Group, was op zoek naar de juiste aannemer voor een aantal nieuwbouwprojecten, waaronder het project ‘Herontwikkeling de Snor’ in Bergeijk. Guus Schippers (mede-eigenaar) vertelt over het ontstaan en het verloop van deze samenwerking.

Lees meer »

Esther van Zon over haar project in Best

Esther van Zon begon met haar familie aan een groot project. Ze hadden de wens om op familiegrond in Best 16 woningen en 11 appartementen te plaatsen. Alleen dit was haar en de familie compleet nieuw. Om die reden heeft zij Borrenbergs Bouwbedrijf ingeschakeld als aannemer van dit project. In dit artikel vertelt Esther over ervaringen met het Luyksgestelse familiebedrijf.

Lees meer »

Teun over zijn bouwopleiding bij de KOB

In het vorige artikel vertelde Teun Zwegers, timmerman in opleiding, over de start van zijn loopbaan bij Borrenbergs Bouwbedrijf. Als BBL-student kreeg hij de kans om zichzelf in zowel de theorie, als de praktijk te ontwikkelen. Op dit moment werkt hij hard om zijn diploma Bouwmanagement te halen. Hij wordt opgeleid bij de KOB en vertelt wat hier zo speciaal aan is.

Lees meer »

Teun begon zijn loopbaan als BBL-student bij Borrenbergs Bouwbedrijf

Teun Zwegers startte zijn loopbaan bij Borrenbergs Bouwbedrijf. Als BBL-student volgde hij één dag in de week de opleiding tot Timmerman niveau 2, de overige dagen deed hij praktijkervaring op bij het bouwbedrijf. Inmiddels heeft hij de opleiding Assistent Uitvoerder niveau 4 afgerond en is hij gestart aan zijn bouwopleiding bij de KOB. Met behulp van Borrenbergs Bouwbedrijf heeft hij de afgelopen jaren deze stappen kunnen maken. In dit artikel vertelt hij er graag meer over. 

Lees meer »

Een nieuwe bestemming voor de voormalig leegstaande lagere school in Oostelbeers

De voormalige lagere school in Oostelbeers stond al jarenlang leeg. Anny (60), Arno (60) en zoon Aaron (23) vonden het tijd dat dit veranderde. Ze bedachten een plan om een wooncluster voor mensen met een functiebeperking te gaan laten maken in het gebouw. Met zijn drieën hebben ze ruim twee jaar aan het plan gewerkt. En nu naar twee jaar is het zo ver, het verkoopbord staat in de tuin van hun oude huis. Dit komt omdat ze medio 2020 intrekken in de wooncluster waar ze zelf ook gaan wonen.Om de wooncluster te kunnen bewerkstelligen hebben ze de onderneming BeersThuis in het leven geroepen. BeersThuis zal zich gaan focussen op bewoners in Beerzen en omgeving. Daarnaast zullen ze zelf de bewonersgroep samenstellen, dit doen ze zodat er zo’n goed mogelijk dynamiek ontstaat binnen de wooncluster. Arno is zeer te spreken over het plan en ziet veel kansen “Er zijn al keukentafelgesprekken met potentiële kandidaten geweest. Ook de gemeente is zeer meewerkend.” Anny is ook vol vertrouwen ze geeft dat ze een hoge gunfactor hebben mede ook omdat de vervallen school een doorn in het oog is.De vervallen school staat ondertussen al een decennia leeg. Door de wooncluster komt hier een einde aan. Het gebouw werd rond 1930 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school, met als architect Jan Beks. Nadat de school het gebouw verliet, nam ICT-firma GAC haar intrek in het gebouw. Toen deze ook vertrok stond het gebouw leeg. Totdat nu BeersThuis haar wooncluster vestigt in het pand. In het pand komen nu 11 woningen. Wat uniek is aan deze wooncluster is dat iedere woning een eigen voordeur heeft. Er zal wel een gemeenschappelijke keuken en woonkamer zijn. Dit zal leiden tot een huiselijk sfeer en saamhorigheid.Het plan is ontstaan doordat het gezin zelf al achttien jaar ervaring heeft met pleegzorg in eigen huis voor kinderen met een verstandelijke beperking. Daarnaast studeert zoon Aaron binnenkort af als verpleegkundige. Hij zag dit project als een mooie uitdaging. Hierover zegt hij dat hij zijn hart is verloren aan de gehandicaptenzorg. Daarnaast zitten mijn ouders en ik op een lijn op het gebied van de ideeën.

Lees meer »

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?